Home made - hrnčekové knedle

Chovateľská stanica rodézskych ridgebackov

Backpizza.htmlpizza.htmlshapeimage_2_link_0
                                  


Hrnčekové knedle “Už nikdy inak”

Ingrediencie:

2 vajcia, 1,5 hrnčeka mlieka, ¾ lyžičky soli, 1,5 rožka (pletienky), 1,5 hrnčeka hrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, tuk na vymastenie.


Žĺtka rozšľaháme s mliekom a soľou, pridáme rožok nakrájaný na kocky a necháme chvíľu nasiaknuť. Pridáme múku s práškom a sneh z bielkov. 4 hrnčeky vymastíme maslom, naplníme cestom. Ak cesto rovnomerne rozdelíme do hrnčekov, malo by siahať asi do 3/4 výšky hrnčeka. Dáme do MW na 8 - 9 minút pri 750 W. Počas procesu bude knedľa v hrnčeku rásť, ale nebojte sa, nevykypí a  ku koncu sa opäť vráti do hrnčeka. V polovici procesu hrnčeky pootočíme o 180 stupňov. Používame hrnčeky o obsahu 0,25 l (priemer 7,5 cm).