Home made - koláče
Home made - koláče
Chovateľská stanica rodézskych ridgebackov
Orechové rezy so žĺtkovou polevou
Cesto:
250 g masla
250 g práškového cukru
250 g mletých orechov
175 g polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva
sneh zo 7 vajíčok
Poleva:
7 žĺtkov
250 g práškového cukru
1. a 3. vrstva:
Dlhé piškóty, namočené v káve s likérom Amaretto
2.a 4. vrstva:
Vyšľahľaháme 5 žĺtkov, 100 g cukru, 500 g Mascarpone
+ sneh z 5 bielkov
5.vrstva:
preosiate kakao
Cesto:
300 g hladkej múky
30 g masla
125 g mlieka
15 g droždia
1 žĺtko
1 PL cukru
Vymiešame cesto a necháme 2 hodiny kysnúť. Vyváľame tenký plát, namastíme plnkou, zroľujeme, prekrojíme pozdĺžne na polovicu a pramene spletieme do venca.
Pečieme pri 180 stupňoch 25 minút. Podávame ešte teplý.
Plnka:
50 g mäkkého masla
3 čl škorice
4-5 pl cukru
Cesto:
450 g hladkej múky
30 g masla (2PL)
180 g mlieka
20 g droždia
2 žĺtka
70 g cukru
Vymiešame cesto a necháme 1 - 2 hodiny kysnúť. Rozdelíme na 5 častí, vyvaľkáme kruhy, potrieme nugetou, dáme na seba, nakrojíme, stočíme (pomôže vám video tu )
Pečieme pri 180 stupňoch 15 - 20 minút.
Plnka:
200 g rozohriatej nugety