Home made - pizza
Home made - pizza
Chovateľská stanica rodézskych ridgebackov
Kvásková pizza
Ingrediencie:
Na kvas: 2 lyžice kvásku, ražná a pšeničná múka s vysokým obsahom lepku, voda
Na cesto: pšeničná múka s vysokým obsahom lepku, soľ, voda, olivový olej
Na obloženie: čo máte radi...
Kvások rozkvasiť na dvakrát - prvýkrát 2 lyžice kvásku, hrnček ražnej múky a hrnček vody - 6 - 9 hodín, druhýkrát pridať hrnček pšeničnej múky a necelý hrnček vody a nechať 4 hodiny. Potom pridať pizzovú múku asi 600 g, asi 300 ml mlieka, zopár lyžíc olivového oleja a soľ.
Ak nemáte špeciálnu múku na pizzu, použite obyčajnú pšeničnú.
Vymiesiť cesto, nechať vykysnúť asi 3 hodiny. Kým cesto obložíte, nechajte placku ešte chvíľu podkysnúť na plechu, pecť vo vyhriatej rúre.