Home made - pizza

Chovateľská stanica rodézskych ridgebackov

Backsunka.htmlsunka.htmlshapeimage_2_link_0
                                


Kvásková pizza

Ingrediencie:

Na kvas:  2 lyžice kvásku, ražná a pšeničná múka s vysokým obsahom lepku, voda

Na cesto: pšeničná múka s vysokým obsahom lepku, soľ, voda, olivový olej

Na obloženie: čo máte radi...


Kvások rozkvasiť na dvakrát - prvýkrát 2 lyžice kvásku, hrnček ražnej múky a hrnček vody - 6 - 9  hodín, druhýkrát pridať hrnček pšeničnej múky a necelý hrnček vody a nechať 4 hodiny.   Potom pridať pizzovú múku asi 600 g,  asi 300 ml mlieka, zopár lyžíc olivového oleja a soľ.

Ak nemáte špeciálnu múku na pizzu, použite obyčajnú pšeničnú.

Vymiesiť cesto, nechať vykysnúť asi 3 hodiny. Kým cesto obložíte, nechajte placku ešte chvíľu podkysnúť na plechu, pecť vo vyhriatej rúre.